Tränings- och referensboendet Lantvärnsgatan

Vår målgrupp

Vi vänder oss till män som är över 25 år och inte har egen bostad. För att kunna få en plats hos oss ska personen också ha ett missbruk eller liknande problem.

Vår målsättning

Målet är att personen med stöd av oss ska stärkas och klara att leva drogfritt och bo i en lägenhet på egen hand.

Så här arbetar vi

Den som bor hos oss får en kontaktperson som gör hembesök minst två gånger i veckan. Vi stöttar personen i att skapa ordning och reda i vardagen så att han får en förmåga att bo på egen hand och bli fri från droger. Vi ger stöd med hjälp av samtal och genomför drogtester och utandningsprover.

Vi som arbetar här använder oss av metoden Motiverande samtal (MI), och vi jobbar också med återfallsprevention. Ofta samarbetar vi med andra myndigheter till exempel kring ekonomiska skulder, sysselsättning och behandlingskontakter.

Om boendet

Vi har 20 minilägenheter med kök och badrum och fem integrerade lägenheter. I samlingslokalen kan man träffa andra som bor hos oss. Där serveras också morgonfika dagligen. 

Vi som jobbar här

Hos oss arbetar sex behandlingsassistenter och en gruppchef. Verksamheten har bemanning eller tillsyn dygnet runt, både vardagar och helger.

Pris

Prislista pdf-fil 

Antal platser

20 minilägenheter på Lantvärnsgatan och fem integrerade lägenheter.

Vill du se hur många platser som är lediga på enheten går du in på www.bolistan.goteborg.se

Så här ansöker du om plats

För att ansöka om plats så ska du fylla i ett placeringsunderlag i Treserva och ställa insatsen till Boende SRF i org-trädet. Placeringskansliet kommer då att behandla din ansökan. Har du frågor kan du kontakta Placeringskansliet

Välkommen att kontakta oss

Karta >>> 

Vi har öppet hus en gång i månaden. Då är klienten välkommen att komma tillsammans med sin socialsekreterare för information. Vänligen kontakta behandlingsassistenter/verksamheten för mer information och bokning. 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.- verksamheten
Telenr: 031-367 95 67 Fax: 031-367 95 66
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Gruppchef, Lantvärnsgatan
Telenr: 031-367 96 24