Tränings- och referensboendet Lantvärn

 

Vår målgrupp

Vi vänder oss till män som är över 25 år och inte har egen bostad. För att kunna få en plats hos oss ska personen ha någon form av social problematik och missbruk, samt sträva mot drogfrihet.

Vår målsättning

Målet är att den boende med personalens stöd ska stärkas i att leva drogfritt och bo i en lägenhet på egen hand.

Så här arbetar vi

Den som bor hos oss får en kontaktpersonal som gör hembesök varje vecka enligt överenskommelse. Varje behandlingsassistent har max 4–5 klienter hos oss. Utöver hembesöken så har den boende daglig kontakt med personalen. Den boende får stöd i att skapa ordning i vardagen för att kunna klara ett boende på egen hand. Vi stöttar med hjälp av samtal och individuell planering. Vi kan även erbjuda utandningsprov vid behov/önskemål.

Vi använder oss av metoden Motiverande samtal (MI), lågaffektivt bemötande (LaB), och vi jobbar också med återfallsprevention (ÅP) för att förebygga återfall i missbruk. Vi samarbetar även med andra myndigheter för att kunna hjälpa till i andra situationer; Det kan till exempel handla om stöd kring ekonomi, sysselsättning eller behandling inom vården.

Om boendet

Vi har 22 lägenheter med kök och badrum, och sex integrerade lägenheter. I samlingslokalen bjuder vi varje morgon på en frukostmacka och kaffe eller te. 

Vi som jobbar här

Hos oss arbetar sex behandlingsassistenter och en gruppchef. Verksamheten har bemanning måndag till fredag 08:00 – 20:30, lördag och söndag 9.00-18:00. Övrig tid sker tillsyn av väktare.

Pris

Prislista pdf-fil 

Antal platser

22 lägenheter på Lantvärn Utängarna, och sex integrerade lägenheter.

Så här ansöker du om plats

För att ansöka om plats så ska du fylla i ett placeringsunderlag och skicka det till Spink som behandlar din ansökan. Har du frågor kan du kontakta Spink - samlad placerings- och inköpsfunktion. 

Välkommen att kontakta oss

Utängarna 24, 417 48 Göteborg

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.- verksamheten
Telefon: 031-367 95 67

Annika Olsson Boström, tf. Gruppchef, Lantvärn
Telefon: 031-367 92 53