Tränings- och referensboendet Lantvärn

 

Vår målgrupp

Vi vänder oss till män som är över 25 år och inte har egen bostad. För att kunna få en plats hos oss ska personen ha någon form av social problematik och missbruk samt vilja bli drogfri.

Vår målsättning

Målet är att den boende med personalens stöd ska stärkas i att leva drogfritt och bo i en lägenhet på egen hand.

Så här arbetar vi

Den som bor hos oss får en kontaktpersonal som gör hembesök varje vecka. Utöver hembesöken så har den boende daglig kontakt med personalen. Den boende får stöd i att skapa ordning i vardagen för att kunna klara ett boende på egen hand. Vi stöttar med hjälp av samtal och individuell planering för urinprov och/eller utandningsprov.

Vi använder oss av metoden Motiverande samtal (MI), och vi jobbar också med återfallsprevention för att förebygga återfall i missbruk. Ofta samarbetar vi med andra myndigheter för att kunna hjälpa till i andra situationer. Det kan till exempel handla om stöd kring ekonomi, sysselsättning eller behandling inom vården.

Om boendet

Vi har 20 lägenheter med kök och badrum och fem integrerade lägenheter. I samlingslokalen bjuder vi varje morgon på en frukostmacka och kaffe eller te. 

Vi som jobbar här

Hos oss arbetar sex behandlingsassistenter och en gruppchef. Verksamheten har bemanning måndag till fredag 7.30-20.30, lördag och söndag 9.00-17.30. Övrig sker tillsyn av väktare.

Pris

Prislista pdf-fil 

Antal platser

20 lägenheter på Lantvärnsgatan och fem integrerade lägenheter.

Vill du se hur många platser som är lediga på enheten går du in på www.bolistan.goteborg.se

Så här ansöker du om plats

För att ansöka om plats så ska du fylla i ett placeringsunderlag och skicka det till Spink som behandlar din ansökan. Har du frågor kan du kontakta Spink - samlad placerings- och inköpsfunktion. 

Välkommen att kontakta oss

Utängarna 24, 417 48 Göteborg

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.- verksamheten
Telefon: 031-367 95 67
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Gruppchef, Lantvärn
Telefon: 031-367 96 24