Kungsladugårdsteamet

Vår målgrupp

Vi vänder oss till personer som vårdas enligt Lagen om rättspsykiatrisk vård (LRV).

Vår målsättning

Vårt mål är att den som bor hos oss ska få individuellt stöd till ett så självständigt liv som möjligt. Vi ser till brukarens behov och resurser så att han eller hon kan utveckla sin förmåga att bo själv och få en ökad livskvalitet.

Så här arbetar vi

Alla som bor hos oss får en kontaktpersonal som stärker brukarens delaktighet, inflytande och motivation. Vi gör hembesök minst en gång i veckan.

Kontaktpersonalen gör en genomförandeplan tillsammans med brukaren och socialsekreteraren. Vi följer upp planen regelbundet och ändrar i den vid behov.

Samverkan sker med socialsekreterare, sjukvård och öppenvård. Medarbetarna har utbildning i MI (motiverande samtal), ESL (ett självständigt liv), Återfallsprevention, Vård och stödsamordning samt Lågaffektivt bemötande.

Vi är lyhörda brukarnas synpunkter. Det gör att det finns möjlighet att påverka sin boendemiljö. Vi har husmöte en gång i månaden där vi gärna tar emot synpunkter på vår verksamhet. Vi har även en synpunktslåda där de boende kan lämna sina synpunkter.

För att få en struktur på dagen serverar vi en enkel frukost varje morgon. Vi ordnar olika aktiviteter och motiverar brukarna till sysselsättning.

Det finns en gemensam lokal med telefon, dator och TV.

Vi som jobbar här

Hos oss arbetar sex behandlingsassistenter och en gruppchef.
Verksamheten är bemannad vardagar 08.00-20.00, helger 08.00-18.00.
Övrig tid sker tillsyn av väktarbolag.

Pris

Prislista pdf-fil 

Antal platser

20 lägenheter

Så här ansöker du om plats

För att ansöka om plats så ska du fylla i ett placeringsunderlag och skicka det till Spink som behandlar din ansökan. Har du frågor kan du kontakta Placeringskansliet

Kontakta oss

Fågelfängaregatan 15 D, 414 69  GÖTEBORG 
 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.-
Telefon: 031-367 95 82 
Henrietta Larsson  Gruppchef
Telefon: 031-367 95 90