August Barks gata

Vår målgrupp

Vi vänder oss till den som är bostadslös, har en psykisk funktionsnedsättning och ett pågående missbruk.

Vår målsättning

Vårt mål är att den som bor hos oss ska få den tid som behövs för att livssituationen ska bli stabil. Det innebär att brukaren ska få det stöd han eller hon behöver för att kunna sköta och bo i en lägenhet, betala sin hyra och inte störa grannar.

Så här arbetar vi 

Alla som bor hos oss får en kontaktpersonal som stärker brukarens delaktighet, inflytande och motivation. Vi gör hembesök minst en gång i veckan. Tillsammans med brukaren, kontaktpersonalen och socialsekreteraren gör vi en plan för att kunna arbeta med de livsområden som är viktiga för klienten.

Vi samarbetar med socialtjänst och sjukvård. Medarbetarna har utbildning i MI (motiverande samtal), ESL (ett självständigt liv), Återfallsprevention, Vård- och stödsamordning samt Lågaffektivt bemötande.

Vi har husmöte en gång i månaden där vi gärna tar emot synpunkter på vår verksamhet. Vi har även en synpunktslåda där de boende kan lämna sina synpunkter skriftligt.

Vi stöttar också brukarna i att hitta aktiviteter och meningsfull sysselsättning.

Eftersom vi eftersträvar drogfrihet och nykterhet får det inte finnas droger och alkohol på boendet.

Vi som jobbar här

Hos oss jobbar nio behandlingsassistenter och en gruppchef.
Verksamheten är bemannad vardagar 08.00 – 21.00 och helger 09.00 – 19.30.
Övrig tid sker tillsyn av väktare.

Pris

Prislista pdf-fil  

Antal platser 

19 lägenheter om ett rum och kokvrå. Lägenheterna är grundutrustade. I boendet ingår frukost, lagad lunch och enklare kvällsmål. Vi har en matsal och en verksamhetslokal där det finns TV, telefon och dator och ett kök.

Så här ansöker du om plats

För att ansöka om plats så ska du fylla i ett placeringsunderlag och skicka det till Spink som behandlar din ansökan. Har du frågor kan du kontakta Spink - samlad placerings- och inköpsfunktion. 

Kontakta oss

August Barks gata 14, 421 32  GÖTEBORG 
 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.-
Telefon: 031-367 95 91 -92
Henrietta Larsson Gruppchef
Telefon: 031-367 95 90