Boendet Alelyckan

Vår målgrupp Boendet Alelyckan

Vi vänder oss till bostadslösa personer med psykisk funktionsnedsättning i kombination med missbruk. Den sökande bör inte ha ett pågående missbruk utan vara motiverad till nykterhet och drogfrihet.

Vår målsättning

Vårt mål är att den som bor hos oss ska få en lösning som på lång sikt ger en bostad, trygghet ökad livskvalitet och ett självständigt liv.

Så här arbetar vi

Alla som bor hos oss får en kontaktpersonal. Kontaktpersonalen ger stöd och motivation som ökar förmågan att ta ansvar för ett hem. Den förmågan leder i sin tur till ökade förutsättningar att förbättra hela livssituationen.

Tillsammans med den boende och en socialsekreterare gör vi en plan som handlar om hur vi gemensamt ska arbeta med sådant som är viktigt. Den boende får också stöd i kontakter med myndigheter och sjukvård och hjälp med att sköta ett hem och annat i vardagen.

Personalen hos oss har utbildning i dessa metoder: Motiverande samtal (MI), Ett självständigt liv (ESL), Lågaffektivt bemötande, Vård- och stödsamordning och Återfallsprevention.

Vi samarbetar både med den psykiatriska sjukvården, beroendemottagningar och personer i nätverket. Vi ser gärna att det finns en etablerad psykiatrisk öppenvårdskontakt. Om personen inte har det så hjälper vi till att skaffa en.

Vi hjälper till att hitta meningsfulla aktiviteter som passar den enskildes förutsättningar och behov.

Vi har husmöte en gång i månaden. Då tar vi gärna emot synpunkter på vår verksamhet. Vi har även en synpunktslåda för de boende där man kan lämna sina synpunkter skriftligt.

Vårt mål är att alla som bor här ska vara nyktra och drogfria. Därför arbetar vi med att förebygga missbruk. När det behövs erbjuder vi urinprov.

Vi serverar frukost, lunch och enklare kvällsmål i vår gemensamma matsal.

Vi som jobbar här

Hos oss jobbar tio behandlingsassistenter och en gruppchef.
Verksamheten är bemannad vardagar 08.00-21.00, helger 09.00-19.30.
Övrig tid sker tillsyn av väktarbolag.

Pris

Prislista pdf-fil 

Antal platser

34 lägenheter, omöblerat.

Så här ansöker du om plats

För att ansöka om plats så ska du fylla i ett placeringsunderlag och skicka det till Spink som behandlar din ansökan. Har du frågor kan du kontakta Spink - samlad placerings- och inköpsfunktion. 

Kontakta oss

Bassänggatan 2C, 415 25  GÖTEBORG 
 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.-
Telefon: 031-367 95 00, -05, -06
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Gruppchef
Telefon: 031-367 95 03