Änggårdsteamet

Vår målgrupp

Vi vänder oss till kvinnor och män över 21 år med psykisk funktionsnedsättning och utan missbruksproblematik. Änggårdsteamet är ett långsiktigt boende som erbjuder platser med individuellt stöd. Änggårdsteamet kan även lämna referenser som kan leda till kommunalt kontrakt.

Vår målsättning

Vår målsättning är att ge den enskilde stöd och skapa förutsättningar till ett så självständigt liv som möjligt. Vi utgår från brukarnas behov och resurser för att de ska kunna utveckla sin förmåga att bo själv och få en ökad livskvalitet. Med hjälp av kontaktpersonalen stärks brukarens möjligheter att vara delaktig och motiverad.

Så här arbetar vi

Alla som bor hos oss får en kontaktpersonal. Kontaktpersonalen ger stöd och motivation som ökar förmågan att ta ansvar för boendet. Tillsammans med socialtjänstenger vi brukaren det stöd som just han eller hon behöver. Det sker med hjälp av den plan som vi har gjort tillsammans utifrån behoven. Kontaktpersonalen ansvarar för att målen i planen följs upp och att varje brukare har en individuell veckoplanering.

Vi arbetar med socialt nätverksarbete och har kontinuerliga träffar med socialsekreterare och psykiatrin. De som bor hos oss får vid hembesök stöd i att klara av dagliga sysslor som tvätt, städ och inköp. Brukarna får också stöd att ta kontakter med myndigheter, och vi erbjuder också både stöd- och motivationssamtal. Vi lägger stor vikt vid att hitta en meningsfull sysselsättning och fritid för brukarna.

Varje månad bjuds alla som bor hos oss in till husmöte. Där kan brukarna lämna synpunkter och förslag till personalen. Medarbetarna informerar även om vad som är på gång och eventuella förändringar.
Det finns också möjlighet att lämna synpunkter skriftligt via vår synpunktshantering.

Vi har ett kafé som är öppet vardagar 08.00-16.30 där man kan köpa frukost och middag. Övrig tid fungerar kaféet som mötesplats.

Vi som jobbar här

På Änggårdsteamet arbetar nio behandlingsassistenter och en gruppchef.
Våra medarbetare har utbildning i: Motiverande samtal (MI), Ett självständigt liv (ESL), Lågaffektivt bemötande, Vård- och stödsamordning och Återfallsprevention.

Änggårdsteamet är bemannat 08.00-21.00 vardagar och 08.00-17.00 helgdagar.
Övrig tid sker tillsyn av väktarbolag.

Pris

Prislista pdf-fil >>>

Antal platser

54 omöblerade lägenheter.

Så här ansöker du om plats

För att ansöka om plats så ska du fylla i ett placeringsunderlag och skicka det till Spink som behandlar din ansökan. Har du frågor kan du kontakta Spink - samlad placerings- och inköpsfunktion.  

Kontakta oss

Lillängsgatan 4, 413 19  GÖTEBORG 
 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.-
Telefon: 031-367 95 80
Niclas Claesson Gruppchef
Telefon: 031-367 95 79