Gula villorna/GIB (Gula villornas integrerade boende)

Gula villorna/GIB (Gula villornas integrerade boende) är en del av Social resursförvaltnings enhet BoR (Boende och Rräning).

Vår målgrupp

Vi vänder oss till personer med missbruk/psykosocial problematik som trots det lever ett förhållandevis självständigt liv och som strävar efter att kontrollera och minimera sitt missbruk.
Vi arbetar för att i så stor utsträckning som möjligt, tillgodose stadsdelarnas behov av anpassade boenden för ovanstående målgrupp. Vi tillhandahåller motiverande och stödjande insatser i olika grad.

Vår målsättning

Vårt mål är att den boende ska klara av att bo i en lägenhet med så hög grad av självständighet som möjligt.

Så här arbetar vi

Vi arbetar med individuellt anpassade stödinsatser samt gör regelbundna hembesök.
De metoder vi använder oss av är:
Motiverande samtal, Mi, Återfallsprevention, ÅP och Lågeffektiv bemötande, LaB.
Dessa metoder är grundläggande för att kunna bedriva ett aktivt förändringsarbete med våra brukare.
Vi har erfarenhet av att dessa metoder har god effekt. 
Alla som bor hos oss har en kontaktpersonal. På uppdrag av socialtjänsten i Göteborgs stad, arbetar vi med en individuellt uppgjord genomförandeplan för varje individ i samarbete med socialsekreteraren.

Övrigt stöd

Vi har en verksamhetslokal som har öppet varje dag. Här kan man låna dator, telefon, läsa tidning, se på TV och ta en fika. Under öppettiderna finns alltid personal på plats som stöd.

Vi som jobbar här

11 behandlingsassistenter och en gruppchef arbetar på Gula villorna/GIB. Personal finns på plats måndag – fredag kl.07.30 – 19.00 och lördag/söndag 07.45-15.00. På Gula villorna sker tillsyn av väktare under kvällar och nätter.

Pris

Prislista pdf-fil 

Antal platser

På Gula villorna har vi 34 lägenheter och inom GIB har vi 31 integrerade lägenheter i de nordöstra stadsdelarna. Samtliga lägenheter är omöblerade.

Så här ansöker du om plats 

För att ansöka om plats så ska du fylla i ett placeringsunderlag och skicka det till Spink som behandlar din ansökan. Har du frågor kan du kontakta Spink - samlad placerings- och inköpsfunktion. 

Kontakta oss 

Alelyckegatan 25, 415 25  GÖTEBORG 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.  -
Telefon: 031-367 95 12 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Gruppchef
Telefon: 031-367 91 10