Änggårdens ungdomsboende och Bia ungdomsboende

Vår målgrupp

Änggårdens ungdomsboende och Bia är ett tränings- och referensboende för unga i åldern 18-25 år som har psykiska eller sociala svårigheter eller har ett tidigare missbruk.
För att få en plats krävs fyra månaders dokumenterad drogfrihet innan inflyttning och ungdomen ska inte heller leva ett kriminellt liv.

Vår målsättning

Vi vill ge stöd som ger ungdomen större möjlighet att vara självständig och ökar förmågan att ta ansvar. Vi arbetar också med att bedöma ungdomens förmåga att bo på egen hand. Målet är att ungdomen ska komma vidare till ett eget och självständigt boende.

Så här arbetar vi

Ungdomen bor i en egen lägenhet som han eller hon möblerar själv. När den unge flyttar in gör vi en genomförandeplan tillsammans med socialtjänsten. Vi följer upp planen ungefär var sjätte vecka. Om behoven eller önskemålen förändras gör vi även förändringar i planen.

En sak som är särskilt viktig är att ungdomen blir mer självständig. Det innebär att ungdomen får ta ansvar så att hen kan börja forma sitt framtida liv med självständiga beslut. Alla som bor hos oss har en eller två kontaktpersonal. Personalen gör stöd, motivation och vägledning för att öka ungdomens förmåga att bo på egen hand eller annat stöd som till exempel sysselsättning. I början träffas vi en eller två gånger i veckan, därefter efter ungdomens behov, men minst en gång varannan vecka.

Boendetiden är uppdelad i två delar, en träningsperiod och en referensperiod. Det varierar från person till person hur lång träningsperioden blir. Under den perioden står stadsdelen för hyran. Under referensperioden betalar ungdomen själv sin hyra och hemförsäkring och följer de regler som finns för att bo i en egen lägenhet.

Vi som jobbar här

Hos oss arbetar 13 behandlingsassistenter och en gruppchef. 

Behandlingsassistenterna på Änggårdens ungdomsboende jobbar 8-21 på vardagar, samt 9-17 på helger.

Behandlingsassistenterna på Bia jobbar vardagar 8-16.30, samt tisdagar till klockan 19.

Övrig tid har väktare tillsyn.

Pris

Prislista pdf-fil  

Antal platser

Bia har tolv lägenheter i Gamlestaden samt sex lägenheter i andra bostadsområden. På Änggårdens Ungdomsboende finns 43 lägenheter.

Vill du se hur många platser som är lediga på enheten går du in på www.bolistan.goteborg.se

Så här ansöker du om plats

För att ansöka om plats så ska du fylla i ett placeringsunderlag och skicka det till Spink som behandlar din ansökan. Har du frågor kan du kontakta Spink - samlad placerings- och inköpsfunktion. 

Kontakta oss

Lillängsgatan 1 A, Måns Bryntessonsgatan 16 C, 413 19, 415 03  GÖTEBORG 
 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Telefon: 031-367 95 22
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Telefon: 031-367 95 74
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Gruppchef
Telefon: 031-367 95 36