Kvinnoverksamheten

Kvinnoverksamheten har nyligen slagits ihop med Familjeboendet, informationen nedan är aktuell men läs även under Familjeboendet.

Vår målgrupp

Kvinnoverksamheten har tre olika typer av boenden. Dessa tre är:

  • Kvinnoverksamhetens jourboende
  • Kvinnoverksamhetens träningsboende
  • Kvinnoverksamhetens referensboende

Gemensamt för de tre är att de vänder sig till kvinnor som inte har någon bostad. I alla tre boendeformerna finns möjlighet att bo med sina barn. De som bor hos oss strävar efter att vara nyktra och drogfria.

För att få en plats i träningsboende eller referensboende måste personen ha problem med beroende eller andra psykiska eller sociala svårigheter. Personen ska ha varit drogfri i minst fyra månader innan inflyttning. Kvinnorna som bor i jourboende har levt i en destruktiv relation.

Vår målsättning

Målen varierar något för de tre olika boendena:

  • För Kvinnoverksamhetens jourboende är målet att lösa den svåra situationen så fort som möjligt, det vill säga erbjuda en tillfällig bostad. Boendetiden är max sex månader.
  • För Kvinnoverksamhetens träningsboende är målet att ge stöd i boendet och att skapa förutsättningar för ett så självständigt liv som möjligt.
  • För Kvinnoverksamhetens referensboende är målet att öka förmågan att klara av att bo på egen hand. Boendetiden varierar men är ofta drygt tolv månader. Under den tiden ska personen ansvara för att betala hyra, hemförsäkring och inte få några anmälningar om att ha stört andra.  

Så här arbetar vi

Tillsammans med kvinnan/familjen och placerande socialsekreterare gör vi en planering för boendet i en genomförandeplan. Vi arbetar utifrån ett kontaktmannaskap, där varje kvinna har egen kontaktpersonal. Vi arbetar med regelbundna hembesök med stöd och motivationssamtal. Jourlägenheterna är möblerade och fullt utrustade. Den som bor i referensboende får ett referensintyg efter fullgjord tid här. Intyget kan användas som remiss för att söka lägenhet på den ordinarie bostadsmarknaden efter tiden hos oss.

Vi som jobbar här

Hos oss jobbar fyra behandlingsassistenter. Vi arbetar dagtid på vardagar och helger. Övrig tid sker tillsyn av väktare gällande jourboende.

Pris

Prislista pdf-fil 

Antal platser

På jourboendet finns fyra platser, 17 lägenheter används till på tränings- och referensboende. 

Vill du se hur många platser som är lediga går du in på www.bolistan.goteborg.se

Så här ansöker du om plats

För att ansöka om plats så ska du fylla i ett placeringsunderlag och skicka det till Spink som behandlar din ansökan. Har du frågor kan du kontakta Spink - samlad placerings- och inköpsfunktion. 

Kontakta oss

Lillängsgatan 1A, 413 19  GÖTEBORG 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. -
Telefon: 031-367 95 62
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Gruppchef
Telefon: 031-367 95 75