Kvinnoverksamheten

Kvinnoverksamheten har tre olika typer av boenden. Dessa tre är:

  • Kvinnoverksamhetens jourboende
  • Kvinnoverksamhetens träningsboende
  • Kvinnoverksamhetens referensboende

 Gemensamt för de tre är att de vänder sig till kvinnor som inte har någon bostad, har levt i en destruktiv relation och har minderåriga barn. Alla tre boendena är nyktra och drogfria.

För att få en plats träningsboendet eller referensboendet måste personen ha problem med beroende eller andra psykiska eller sociala svårigheter. Personen måste också ha varit drogfri i minst fyra månader innan inflyttning.

I alla tre boendena finns möjlighet att bo med sina barn.

Vår målsättning

Målen varierar något för de tre olika boendena:

  • För Kvinnoverksamhetens jourboende är målet att lösa den svåra situationen så fort som möjligt, det vill säga erbjuda en tillfällig bostad. Boendetiden är max sex månader.
  • För Kvinnoverksamhetens träningsboende är målet att ge stöd i boendet och att skapa förutsättningar för ett så självständigt liv som möjligt.
  • För Kvinnoverksamhetens referensboende är målet att öka förmågan att klara av att bo på egen hand. Boendetiden är sex-tolv månader. Under den tiden ska personen ansvara för att betala hyra och hemförsäkring och inte få några anmälningar om att ha stört andra.  

Så här arbetar vi

Tillsammans med kvinnan/familjen och placerande socialsekreterare gör vi en planering för boendet i en genomförandeplan. Kontaktpersonalen gör planerade hembesök en gång i veckan. På träningsboendet finns möjligheten till hembesök oftare än en gång i veckan, eftersom lägenheterna ligger nära kontorslokalen. Lägenheterna är fullt möblerade och utrustade. Den som bor på referensboendet får ett referensintyg efter fullgjord tid här. Intyget kan användas som remiss för att söka lägenhet på den ordinarie bostadsmarknaden efter tiden hos oss.

Vi som jobbar här

Hos oss jobbar fyra behandlingsassistenter. Vi arbetar dagtid på vardagar och helger. Övrig tid sker tillsyn av väktare.

Pris

Prislista pdf-fil 

Antal platser

På jourboendet finns sex platser, på träningsboendet sex lägenheter och på referensboendet tio lägenheter.

Vill du se hur många platser som är lediga går du in på www.bolistan.goteborg.se

Så här ansöker du om plats

För att ansöka om plats så ska du fylla i ett placeringsunderlag i Treserva och ställa insatsen till Boende SRF i org-trädet. Placeringskansliet kommer då att behandla din ansökan. Har du frågor kan du kontakta Placeringskansliet

Kontakta oss

Lillängsgatan 71A, 413 19  GÖTEBORG 

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. -
Telefon: 031-367 95 62 Fax: 031-367 95 63
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Gruppchef
Telefon: 031-367 95 75