Jourboende för barnfamiljer

Publicerad tisdag, 19 juli 2016

Vår målgrupp

Svalebo och Kållebo är två jourboenden för barnfamiljer utan psykiska eller sociala svårigheter som har svårt att få ett boende på den öppna bostadsmarknaden.

Vår målsättning

Barnfamiljerna som bor hos oss ska så snabbt som möjligt komma vidare till ett eget Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.mer självständigt boende.

Så här arbetar vi

Familjerna bor i egna möblerade rum. Familjen bor i ett rum med flera sängar, med tillhörande egen toalett och dusch. Kök delas med andra familjer. När familjen flyttar in gör vi en genomförandeplan tillsammans med de vuxna i familjen. Fokus i genomförandeplanen är på att söka bostad. Vi följer upp planen regelbundet tillsammans med socialsekreteraren.

Under boendetiden coachar vi familjerna i att söka lägenhet. Vi träffas en eller två gånger i veckan och går igenom profilen på Boplats och hjälper dem att söka bostäder. Vi söker lägenheter i hela Sverige. När vi hittar en lägenhet matchar vi den med en av familjerna. Vi kan också följa med familjerna på hus- eller lägenhetsvisningar och för att skriva på kontrakt.

Vid planerad utflytt kan vi hjälpa till med att göra adressändring, teckna en hemförsäkring med mera.

Vi som jobbar här

Hos oss arbetar 4 familjecoacher, varav en även har en samordningsroll, samt en gruppchef. Familjecoacherna jobbar vardagar 8-16.30.

Pris

Prislista PDF-fil

Antal platser

Svalebo finns i Högsbohöjd och har 9 rum där barnfamiljer med upp till tre barn kan bo. Kållebo ligger i Kålltorp och har tolv rum där större barnfamiljer kan bo. Vi behov kan socialtjänsten boka två rum till stora familjer.

Så här ansöker du om plats

För att ansöka om plats så ska socialsekreteraren fylla i ett placeringsunderlag och skicka det till Spink som behandlar din ansökan. Har du frågor kan du kontakta Spink - samlad placerings- och inköpsfunktion. 

Kontakta oss

Svaleboskogen 5, Sanatoriegatan 59, 414 79, 416 53 Göteborg. 
 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 
Telefon: 031-367 98 81
0703-68 43 90 eller 0739-10 26 19

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Telefon: 031-367 95 57
0702-97 53 72 eller 0761-02 36 20

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Gruppchef
Telefon: 031-367 95 75