Familjeboendet

Familjeboendet har nyligen slagits ihop med Kvinnoverksamheten, informationen nedan är aktuell men läs även under Kvinnoverksamheten.

Vår målgrupp

Vi vänder oss till barnfamiljer som står utanför den ordinarie bostadsmarknaden. På Familjeboendet kan barnen bo helt eller delvis tillsammans med den boende.

Vår målsättning

Vårt mål är att de familjer som bor hos oss ska öka sin förmåga att klara av ett eget boende. Familjerna ska själva under sex-tolv månaders tid ansvara för att betala hyran, inte få klagomål i boendet samt fullfölja genomförandeplan och även ansvara för övriga kontakter. Syftet är att familjerna ska få boendereferenser som gör det möjligt för en socialsekreterare att ansöka om ett kommunalt kontrakt hos Fastighetskontoret.

Så här arbetar vi

Vi arbetar utifrån ett kontaktmannaskap, där varje familj har en egen kontaktpersonal. Vi arbetar med regelbundna hembesök med stöd och motivationssamtal.

Vi som jobbar här

Hos oss arbetar fem behandlingsassistenter. Verksamheten har bemanning eller tillsyn dygnet runt.

Pris

Prislista pdf-fil  

Antal platser

Vi har 40 insprängda lägenheter i Göteborg.

Vill du se hur många platser som är lediga på enheten går du in på www.bolistan.goteborg.se

Så här ansöker du om plats

För att ansöka om plats så ska du fylla i ett placeringsunderlag och skicka det till Spink som behandlar din ansökan. Har du frågor kan du kontakta Spink - samlad placerings- och inköpsfunktion. 

Kontakta oss

Lillängsgatan 7C, 413 19  GÖTEBORG 
 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.-
Telefon: 031-367 95 18
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Gruppchef
Telefon: 031-367 95 75