Aröds ungdomsboende

Vår målgrupp

Vi vänder oss till unga vuxna som är 18-25 år och i akut behov av bostad.

Aröds ungdomsboende strävar efter att vara ett drogfritt HVB, men det finns inget krav att visa upp dokumenterad drogfrihet vid inflyttning.

Vår målsättning

Ett mål är att erbjuda ett tillfälligt boende i väntan på en lösning på lång sikt. Vi gör en kartläggning för att få en samlad bild av den unges egna förmågor och behov. I detta ingår att ta reda på hur hen klarar att bo på egen hand och ta hand om en lägenhet. Ännu ett mål är att öka brukarens självständighet med hjälp av egna förmågor och personalen stöd.

Så här arbetar vi

Alla som bor här får två kontaktpersonal som kontinuerligt ger stödjande och motiverande samtal. Tillsammans med brukaren och socialsekreteraren gör vi en plan för vad vi ska arbeta med. Vi ändrar i planen när önskemålen och behoven förändras. Den som bor hos oss får stöd som är anpassat efter de egna behoven och önskemålen. Det kan handla om att sköta saker och ting i vardagen, ta kontakt med myndigheter eller stöd för att inte börja använda droger igen.

På Aröds ungdomsboende kan en bo upp till sex månader. Därefter kan det finnas möjlighet att flytta till ungdomsverksamhetens tränings- och referensboende.

Vi arbetar med individuellt anpassade insatser utifrån formulerat uppdrag från socialtjänsten. Förutom att kartlägga personens förmåga att bo på egen hand och självständighet kan det handla om stöd i att strukturera vardagen, ta kontakt med olika instanser och myndigheter samt återfallsprevention.

Vi som jobbar här

På Ungdomsverksamhetens HVB arbetar åtta behandlingsassistenter.

Vi arbetar mellan 07.30-21.00 på vardagar och 08.00-19.30 på helger. Övrig tid finns nattpersonal och en väktare på plats.

Pris

Prislista pdf-fil  

Antal platser

Boendet består av 13 lägenheter med 1 rum och kök. Lägenheterna är möblerade och utrustade. Måltider ingår inte.

Så här ansöker du om plats

För att ansöka om plats så ska du fylla i ett placeringsunderlag och skicka det till Spink som behandlar din ansökan. Har du frågor kan du kontakta Spink - samlad placerings- och inköpsfunktion. 

Kontakta oss

Lambergsgatan 4, 418 76.  Hisings-Backa 
 
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
Telefon: 031-367 95 70
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.Gruppchef
Telefon: 031-367 95 76