Alma

Vår målgrupp

Alma är ett akutboende för kvinnor. Vi vänder oss till kvinnor från 21 år som saknar boende och som lever med missbruk, psykisk och/eller social problematik. På Alma har vi inget krav på nykterhet.

Vårt uppdrag och vår målsättning

Alma har 18 biståndsplatser, fyra övernattningsplatser och en jourplats för våldsutsatta hemlösa kvinnor i aktivt missbruk.

Vårt uppdrag som akutboende är att verkställa beslut för att möta behovet av tak över huvudet för att undvika nöd. Vi arbetar för att den enskilde så snart det är möjligt ska kunna flytta vidare till ett mer varaktigt boende som är anpassat utifrån hennes behov.

Till övernattningsplatserna kan man komma utan bistånd. Platserna är öppna klockan 20.00 och man kan stanna till 11.00 dagen efter. Platserna fördelas i samverkan med Uppsökarenheten. Vi erbjuder en säng att sova i, duschmöjligheter, kvällsmat och frukost. Personalen kan stötta i kontakt med socialtjänst eller sjukvård.

På jourplatsen finns möjlighet att få stöd i att kontakta polis för att upprätta en anmälan. Personalen hjälper även till att kontakta socialtjänsten så att en planering kan göras.

Så här arbetar vi

Vi erbjuder ett kollektivt boende, utan krav på nykterhet, med vaken personal dygnet runt. Personalen arbetar i två team för kontinuerligt kunna stötta och ha kontakt med de boende. Vi arbetar efter en tydlig genomförandeprocess och sammanfattar och återkopplar skriftligt till socialtjänsten var fjortonde dag. Alla boende har möjlighet att vara delaktiga i dessa sammanfattningar och återkopplingar. All personal är utbildad i Motiverande samtal (MI) och Lågaffektivt bemötande.

Vi som jobbar här

På Alma arbetar elva behandlingsassistenter - sju av dessa arbetar dagar, kvällar och helger, övriga fyra nattetid.

Pris

Prislista pdf-fil 

Antal platser

Alma har 18 biståndsplatser, fyra övernattningsplatser och en jourplats för våldsutsatta hemlösa kvinnor i aktivt missbruk. Biståndsplatserna bokas av socialsekreterare i stadsdelarna eller via Socialjouren.

Så här ansöker du om plats

För att ansöka om plats så ska du fylla i ett placeringsunderlag och skicka det till Spink som behandlar din ansökan. Har du frågor kan du kontakta Spink - samlad placerings- och inköpsfunktion. 

Kontakta oss

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.-
Telefon: 031-367 96 66
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Gruppchef
Telefon: 031-367 96 67