Alma

Vår målgrupp

Alma är ett akutboende för kvinnor. Vi vänder oss till kvinnor från 21 år som saknar boende och som har missbruk, psykisk och/eller social problematik. Man kan komma till Alma oavsett tid på dygnet och det är tillåtet att vara påverkad av alkohol eller droger.

Vår målsättning

Vårt mål är att de boende ska kunna flytta vidare till ett anpassat/normaliserat boende.

Så här arbetar vi

Vi erbjuder ett tryggt och bra boende med personal dygnet runt. Alla som bor hos oss har en egen kontaktpersonal. Med hjälp av kontaktpersonalen gör vi tillsammans upp en plan som anpassas efter den enskildes förutsättningar och behov. Vårt arbetssätt bygger på dessa metoder: Motiverande samtal (MI) och Lågaffektivt bemötande.

Alla har möjlighet att delta i ADL-träning och i aktiviteter på Huldas Hus eller annan öppen verksamhet. De flesta kvinnor vi möter är våldsutsatta - därför har personalen god kunskap och erfarenhet av att arbeta med denna typ av frågor.


Vi som jobbar här

På Alma arbetar tio behandlingsassistenter - sex av dessa arbetar dagar, kvällar och helger, övriga fyra nattetid. En arbetsledare arbetar dagtid måndag till fredag

Pris

Prislista pdf-fil 

Antal platser

På Alma finns fyra platser för övernattning (utan biståndsbeslut), en plats för våldsutsatta missbrukande kvinnor (utan biståndsbeslut de första två veckorna) samt arton akutboendeplatser som bokas av socialsekreterare i stadsdelarna eller via Socialjouren.

Vill du se hur många platser som är lediga på enheten går du in på www.bolistan.goteborg.se

Så här ansöker du om plats

För att ansöka om plats så ska du fylla i ett placeringsunderlag i Treserva och ställa insatsen till Boende SRF i org-trädet. Placeringskansliet kommer då att behandla din ansökan. Har du frågor kan du kontakta Placeringskansliet.  

Kontakta oss

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.-
Telefon: 031-367 96 66
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. Gruppchef
Telefon: 031-367 96 67